47e MONTEBERG SHORTRALLY

ZONDAG 5 MEI 2019

 

Tickets   -   Reglement  -  ResultsCompetitors List

 

Laatste Nieuws

Station Leseau Monteberg Shortrally - 5th of May 2019

  • New location for servicepark will be announced 1st of March
  • Registrations open 1st of March
  • Number of stages to be announced 1st of March

Davy Vanneste, Master of the Monteberg

Under a bright sun and in front of a large crowd, Davy Vanneste won the Le Seau Shortrally of Monteberg. After the seven special stages, he was 26.9 seconds faster than Dutchman Sander Van Hoof who saved the family honour after his uncle Piet’s exit.

Davy Vanneste had to chase Piet Van Hoof until the 5th stage. The Ford pilot discovered why the Dutchman in his Mitsubishi Lancer Evo 4 was on the Monteberg podium last year. “I heard that Van Hoof was fast in his Mitsubishi but I did not understand that Hans Weijs Jr worked so hard to pull away from Piet but today he confirmed his pace because I did not catch him,” Davy said. 

After a spin for Van Hoof, Vanneste took the lead and won the SR of Monteberg. “This victory is very good because I made my rally debut 20 years at the Monteberg. I never thought I would win here 20 years later…”
`
Sander Van Hoof, who finished third last year, took a deserved second place ahead of Frederic Delplace who took third in his home rally in the Porsche 997 GT3. “What an incredible machine, this Porsche,” Delplace said. “It was incredibly hard today, I am getting the hang of the car and I hope that there will be many Porsches starting in Ypres, because I am ready!”

Stefaan Stouf won the Historic category and passed Steve Becaert for fourth place in the final test and missed the podium by just 3.4 seconds. 

“I could have attacked for third place but I lost time on the Monteberg stages when I was caught behind slower competitors. Maybe there was even a second place there - but of course I am very satisfied with fourth place,” Stouf said.

Claudie Tanghe finished in second place among the Porsches and in sixth place overall. “We had a couple of problems this morning and then a slow puncture on SS4 which cost us that extra time.”

Hein Jonkers was 7th ahead of Erik Moree who has learnt a lot in his second rally in the ex-De Jong Citroën DS3 R5.  Yves Bruneel also enjoyed driving the Porsche 997 GT3 from Fixion. “This was a great pleasure but the switch from an R5 to a Porsche was not so easy. The R5 has a fantastic chassis and very powerful brakes but the engine is not that strong and the Porsche has a great engine. It was nice to have the extra horsepower.”

In Historic, Stefaan Prinzie scored second place in his Opel Ascona 400.

Davy Vanneste... 20 jaar later

Onder een stralende zon en voor talrijk opgekomen fans, heeft Davy Vanneste de Station Le Seau Short Rally van de Monteberg gewonnen. Na 7 klassementsproeven was hij een 26"9 sneller dan de Nederlander Sander Van Hoof, die de eer van de familie redde na de sortie van zijn oom Piet. 

Davy Vanneste moest tot de 5deklassementsproef jagen op Piet Van Hoof. De Ford-piloot ondervond waarom de Nederlander met zijn Mitsubishi Lancer Evo4 vorig jaar al op het podium stond in de Monteberg. "Ik had wel gehoord dat Van Hoof snel was met zijn Mitsubishi, maar vorig jaar begreep ik toch niet dat Hans Weijs Jr zo moeilijk afstand kon nemen van Piet. Vandaag bevestigde hij zijn snelheid, want ik kreeg hem niet te pakken," vertelde Davy, die na een schuiver van Van Hoof toch leider werd en de SR van de Monteberg won. "Deze overwinning doet enorm veel deugd, want ik maakte 20 jaar geleden op de Monteberg mijn rallydebuut. Ik had nooit gedacht dat ik 20 jaar later hier zou winnen…"

Sander Van Hoof, vorig jaar al derde, bekroonde een feilloze wedstrijd met een tweede plaats, voor Frederic Delplace, die in zijn thuisrally schitterend derde werd met zijn Porsche 997 GT3. "Wat een ongelofelijke machine, deze Porsche," genoot Delplace nog na. "Het ging vandaag ontzettend hard. Ik krijg de wagen steeds beter onder de knie. Ik hoop dat er in Ieper veel Porsches aan de start komen, want ik ben er klaar voor!"

Stefaan Stouf, winnaar in Historic, ging op de slotproef nog voorbij Steve Becaert naar de 4deplaats. En, hij strandde op amper 3"40 van het podium. "Ik had nog een aanval in kunnen zetten op de derde plaats, maar ik heb in de eerste ronden telkens een beetje tijd verloren op de rondkoers van de Monteberg achter tragere deelnemers. Misschien zat er zelfs een tweede plaats in, maar ik ben natuurlijk al uiterst tevreden met deze vierde plaats," aldus Stouf. 

Claudie Tanghe eindigde als tweede Porschist op de 6deplaats: "We hadden deze ochtend koppelingsproblemen en daarna nog een leegloper op KP 4, wat ons die extra tijd heeft gekost."

Hein Jonkers werd 7de, voor Erik Moree, die weer veel heeft bijgeleerd in zijn tweede rally met de ex-De Jong Citroën DS3 R5. Yves Bruneel genoot ook met de Porsche 997 GT3 van Fixion. "Dit was nog eens genieten, maar de overstap van een R5 naar een Porsche is niet zo eenvoudig. Een R5 heeft een fantastisch chassis en erg krachtige remmen, maar de motor is niet zo sterk. Een Porsche heeft dan weer een geweldige motor. Het was fijn om nog eens zoveel pk's onder de voet te hebben."

In Historic werd Stefaan Prinzie tweede met zijn Opel Ascona 400. 

Van Hoof blijft leider na KP 4

Ook na de tweede lus blijft het razend spannend in de Station Le Seau Short Rally van de Monteberg. De toeschouwers genieten van het uitzonderlijk mooie lenteweer en van het spektakel. Vooraan blijft Piet van Hoof voluit aanvallen om Davy Vanneste af te houden.

De Nederlander voert halfweg de wedstrijd de tussenstand aan met 4" voorsprong op Vanneste: "Nee, ik denk niet aan de Rally van Wervik of aan Ieper, waar ik met een Skoda Fabia R5 zal rijden. Ik wil hier winnen," lachte Vanneste.

Ook de derde plaats is in handen van een Van Hoof. Sander wil vooral zijn derde plaats consolideren: "Laat die twee kemphanen vooraan maar strijden. Ik wil mijn derde plaats behouden," aldus het neefje van Piet. 

Steve Becaert is vierde, voor Fred Delplace, nog steeds de snelste Porsche-rijder. Stefaan Stouf, de leider in Historic, staat zesde, vlak voor Steven Dolfen, die met zijn DS3 R5 terug vertrouwen op kon doen. 

"Ik heb nog niet naar de chrono's gekeken, want ik wil geen risico's nemen. Ik wil nu in de eerste plaats vertrouwen opdoen. Maar, helaas draaide de motor op Busseboom in Poperinge op drie cilinders. We moeten stoppen om de motor niet kapot te rijden," aldus Dolfen.

45e STATION LE SEAU MONTEBERG SHORTRALLY


De Rallysprint van de Monteberg is een klassieker van de regionale rallysport in West-Vlaanderen, maar de uitstraling van het evenement reikt veel verder, tot in het buitenland. De Monteberg is een ideale opwarmer voor de Ypres Rally, de toporganisatie van vzw Superstage.

De Rallysprint van de Monteberg telt mee voor het VAS-kampioenschap Rally-Rallysprint, het West-Vlaams Rally-Rallysprint Kampioenschap en het VAS Historic Rally-Rallysprintkampioenschap. De wedstrijd wordt verreden op een klassementsproef van 8,1 km die vier keer achtereenvolgens afgewerkt wordt. Het wegdek is 100% verhard.

De Rallysprint van de Monteberg is een erg compact evenement, want de verbinding is amper 3,69 km lang. De deelnemers krijgen maximaal 2 passages om te verkennen op de datum die voorzien is in het wedstrijdreglement.

 

 

TIMING

04/03/2018
Verschijning van het bijzondere wedstrijdreglement

 

26/03/2018
Opening van de inschrijvingen

 

29/04/2018 23:59
Sluiting van de voorinschrijvingen

 

02/05/2018 22:00
Bekendmaking deelnemers en startnummers

ZONDAG / SUNDAY

07:30

Publicatie lijst “Deelnemers toegelaten tot de start”

 

08:30
Start van de eerste wagen

 

08:45
Start eerste klassementsproef: KP Monteberg

 

17:19
Aankomst eerste wagen in het gesloten wagenpark

 

INKOMPRIJS: 15 EURO

KINDEREN TOT 12 JAAR GRATIS

VOORVERKOOP:  BIJ EEN TANKBEURT VAN 25€ BIJ STATION LE SEAU KAN JE EEN VOORVERKOOP TICKET KOPEN AAN SLECHTS €10

Contact & Organisatie


SuperStage vzw - Vlamingstraat 4 - B 8560 WEVELGEM - T: 056/43 28 81 - F: 056/43 28 61 - M: yves.bruyneel@ypresrally.com

DIT IS NIET HET INSCHRIJVINGSFORMULIER